GESCHIEDENIS

Black Hawks MC, sinds 1987

 

Eind jaren 70 werd MC Running Free opgericht te Hamme. Gedurende een 10-tal jaren floreerde de club en was ze zelfs een van de grotere clubs in Vlaanderen.
Maar in 1987 was de club op sterven na dood en besloten 3 toenmalige leden om er mee te stoppen en hun eigen club op te richten.
Dit was de start van BLACK HAWKS MC.
(van de huidige leden waren er 3 ooit lid van MCRF).

Het eerste jaar was de thuisbasis het toenmalige bluescafe het LIEGEBEEST. Maar al vrij snel werd er uitgekeken naar een eigen honk.
Gedurende enige tijd is de uitvalsbasis en meeting place de living van een van de leden. Dit bleek op termijn niet houdbaar en uiteindelijk verhuisde de club naar het cafe in de Noordstraat.
Het cafe kreeg de toepasselijke naam HAWKS NEST en werd uitgebaat door een van de leden.

Gedurende de eerste jaren ging het soms erg moeizaam. Vele leden vertrokken en maar weinig nieuwe mensen voelden zich geroepen om de club te komen versterken.
Tijdens
de volgende jaren was het aan- en afgaan van leden een probleem. In 1997 verhuist het lokaal naar een nieuwe locatie, de Evangeliestraat (what's in a name!).
De club werd toen omgevormd naar een VZW en het cafe werd voortaan in eigen beheer uitgebaat.

Na ongeveer 10 jaar in het lokaal in de Evangeliestraat te hebben gezeten, moeten we begin 2008 verkassen.
Gelukkig vinden we snel iets nieuws en in het voorjaar van 2008 gaat het nieuwe lokaal in de Vuurkruisenlaan open (vlak bij het oude lokaal).
We hebben er hard voor gewerkt en hebben een degelijk, goed uitgerust clublokaal op poten gezet in de oude fabriekshangar.

Sinds 1994 organiseert de club de jaarlijkse choppershow en worden er nog diverse andere evenementen zoals de Pinksterrun opgezet.
Geregeld zijn er ook goede parties in het clublokaal.
Meer info op deze website.

Vanaf het prille begin is de club steeds onafhankelijk gebleven. Dit is nog altijd het geval.
We hebben geen verbintenissen met andere clubs, noch in binnen- of buitenland. We willen dit zo houden.

See you on the road.