UNICYCLE RACING TEAM

 

In 2003 start BHMC met een unicycle drag racing team. De bedoeling van de 'sport' is om plezier te hebben. Er is weinig of geen prestige mee gemoeid en een belangrijke vereiste is om de zaken betaalbaar te houden. Alles is dus low budget.kijk op www.unimotorcycle.be voor meer info over de races, de race-kalender en beeldmateriaal

MODEL 1

BHMC is een van de eerste clubs die in BelgiŽ een werkend model hebben. (Vagabonds MC waren de eersten) De eerste BHUC (Black Hawks UniCycle) was klaar (klaar?) in augustus van 2003.
De machine was opgebouwd rond de restanten van een Kawa ZX10. Er werden achter het Nest op den hof enkele testritten uitgevoerd, waarna onze mecanicien enkele verbeteringen kon gaan aanbrengen.
Enkele weken later werd er deelgenomen aan de eerste wedstrijd bij de Vagabonds. Tijdens de choppershow 2003 werden ook diverse demonstratieritten gemaakt.
Daar is het goed fout gegaan. Marc heeft de motor opgeblazen en het team ging op zoek naar een nieuwe donorbike.

foto's model 1

MODEL 2

In de loop van 2004 wordt een nieuwe donorbike op de kop getikt (Kawa 750) en de werken worden aangevat. Tegen de choppershow in september moet de machine werken.
Uiteindelijk wordt de machine op het laatste nippertje klaargestoomd en tijdens de choppershow worden enkele demonstratieritten gegeven.
Alles verloopt vrij goed en deze unicycle doet het veel beter dan de vorige.
De kinderziekten worden er tijdens dit weekend gedeeltelijk uitgehaald en na het weekend is het tijd om nog enkele verbeteringen aan te brengen.

foto's model 2

In 2005 worden de zaken 'serieus' aangepakt. Dit jaar wordt er geraced mannen! Tijdens de races, die toch niet hetzelfde zijn als demo ritten, blijkt dat onze machine nog voor veel verbetering vatbaar is.
Na de races bij Vagabonds MC, de wijdstrijd bij Brotherhood MC en de demo runs op de 70'ies cycle run heeft de unicycle er niet veel goesting meer in.
Mark ook niet! Een crash te veel? De unicycle wordt vlug opgelapt om rijklaar te zijn op onze choppershow, waar er ook zal geracet worden.
De winter zal benut worden om onze racebak van alle overtollige gewicht te ontdoen er vermoedelijk zullen er links en rechts nog nieuwe ideeŽn en concepten uitgeprobeerd worden. Stof genoeg voor verhitte discussie in het clubhuis. Yeah!

Het seizoen 2006 zit er op. De Vagabonds zijn de eerste BUMS kampioenen. Proficiat! Wijzelf hebben gereden met wisselend succes. We zijn uiteindelijk 5de geworden dit jaar.
Dit moet beter kunnen. Er zijn nog wat mankementjes die de volgende winter onder handen moeten genomen worden.
Maar al bij al is het een goed jaar geweest: alle races zijn fair verlopen en er was telkens een goed feestje aan verbonden. Meer moet dat niet zijn.

En Verder

In de volgende jaren blijven we meedoen met wisselend succes en wordt er voor 2009 een volledig nieuwe machine gebouwd met een speciaal ontwerp.
We helpen mee om het allereerste Europese Unicycle kampioenschap te organiseren en nemen uiteraard ook deel eraan. Tijdens die EU kampioenschappen worden we 2de! (En Ed komt terecht in het ziekenhuis)

Het seizoen 2010 is niet zo goed. We bengelen bij de start van het seizoen in het middan van het klassement en we kunnen niet echt mee met de besten.
En om de zaken nog erger te maken: Ed komt na een zware crash met de motor weer in het hospitaal terecht.
Hij wordt vervangen door Mizze en ondanks het gebrek aan ervaring (en wat te veel kilootjes) doet hij het niet slecht.
We eindigen ergens in de 2de helft van het klassement, maar we hebben ons goed geamuseerd.

Ook 2011 is geen schitterend seizoen. We kampen nog altijd met een probleem om een vervanger voor Ed te vinden en de machine zelf kan eigenlijk niet meer mee met het geweld dat de andere teams produceren.

In 2012 is Ed er weer volledig bij! En er is een volledig nieuwe machine! We eindigen nog net in de top 5. De nieuwe uniracer vertoont af en toe een eigen karakter en daar moet dus nog wat tijd en energie in gestopt worden. Dus weet Ed weer wat gedaan.

In 2013 wordt de lijn van het vorige jaar verder gezet, zij het iets meer succesvol. Ed rijdt regelmatig in de top 3 en de ambitie om beter te doen is nog altijd springlevend. Sam rijdt op de 2de uniracer (de oude machine) maar breekt geen potten, 't is wennen!

De volgende jaren strijdt Eddy steeds mee voor een top 3 plaats. In 2019 is het dan eindelijk eens raak: Eddy is kampioen!

Meer gedetailleerde info op

www.unimotorcycle.be